Széchenyi 2020

Híreink

Híreink

A Víz Világnapját ünnepeltük

A 2015-ös Víz Világnapja a nemzetközi együttműködésre igyekszik felhívni a figyelmet. A Zalavíz Zrt. már tizenegy éve ünnepli meg a jeles eseményt, az idei évben hagyományosan pályázatokkal és üzemlátogatással kívántuk felhívni a figyelmet természeti kincsünk fontosságára.

Társaságunk a 2015-ös Víz Világnapja alkalmából egyfordulós rajzpályázatot hirdetett, "Víz és fenntartható fejlődés" szlogennel, mellyel elsősorban a fiatalabb korosztály figyelmét szerettük volna a vízre fordítani.

Közösségi tulajdonban levő közszolgáltatóként elsősorban a vízszennyezés ellen vesszük fel a harcot, emellett a víztakarékosságra is fel kívánjuk hívni a lakosság figyelmét. Munkatársaink az év minden napján azért munkálkodnak, hogy a csapból mindig folyjon a tiszta, egészséges ivóvíz, az elhasznált, szennyezett víz pedig megtisztítva jusson vissza a folyókba, tavakba. Hazánk - azon belül Zala megye - kitűnő adottságokkal rendelkezik. Ahhoz, hogy a jövőben is mindenkinek jusson tiszta ivóvíz, hogy megmaradhassanak a folyók és tavak, erőfeszítéseket kell tennünk vizeink megóvásáért, állapotuk javításáért. Becsülnünk és óvnunk kell tehát a vízvagyont.

Március 19-én egész napos nyílt napon láttuk vendégül a zalaegerszegi ivóvíztisztító telepre érkező 19 csoport. Az üzemlátogatáson résztvevő több mint négyszáz gyermek bepillantást nyert az ivóvíztermelés, -kezelés, és elosztás rejtelmeibe, a szennyvízelvezetés és -kezelés alapjaiba, valamint laboratóriumvizsgálatokat és munkagépeket tekintettek meg. A nyílt napon került kiállításra az a közel 250 alkotás, mely a víz világnapi pályázatra érkezett.

A 2015-ös Víz Világnapi programsorozat részeként március 19-én, 13 órakor rendeztük rajzpályázatainak díjkiosztóját, melyen Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere és Gecse Péter alpolgármester is részt vett. A több mint kétszáz beérkezett pályamű közül kerültek kiválasztásra a legjobb alkotások, a megyeszékhelyi intézmények tanulói mellett a vidéki iskolákból és óvodákból is érkeztek pályamunkák. A díjátadón Gecse Péter alpolgámestere mondott köszöntőt, a díjakat Balaicz Zoltán polgármester és Nagy András, a Zalavíz Zrt. vezérigazgatója adta át.

A Zalavíz Zrt. 2002 óta igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy ne vegyék az emberek természetesnek a csapból folyó tiszta ivóvizet, hiszen a környezettudatos gondolkodás révén őrizhető csak meg vizeink tisztasága. Ahhoz, hogy a jövőben is mindenkinek jusson tiszta ivóvíz, hogy megmaradhassanak a folyók és tavak, erőfeszítéseket kell tenni vizeink megóvásáért, állapotuk javításáért.

A Zalavíz Zrt. 2015. évi Víz Világnapi rajzpályázatának díjazottai:

Óvodás korcsoport:
III. helyezettje: Kocsis Bozsóka, Petőfi úti Óvoda,
II. helyezett: Fényes Boglárka, Radnóti úti Óvoda,
I. helyezett: Devecser Ramóna, Bagodi Napsugár Óvoda.

Általános iskola, alsós korcsoport:
III. helyezettje: Döbrentei Dóra Emma, Teskándi Általános Iskola
II. helyezett: Dános Réka, Zalaszentiváni Általános Iskola
I. helyezett: Király Kira, Landorhegyi Általános Iskola
Különdíjat kapott: Bogdán Ivett, Deák Ferenc Általános Iskola Söjtör.

Általános iskola, felsős korcsoport:
III. helyezettje: Stanbury Esztella, Liszt Ferenc Általános Iskola
II. helyezett: Konyecshi Noémi Bianka, Liszt Ferenc Általános Iskola
I. helyezett: Koltai Máté Márk, Vörösmarty Általános Iskola Lenti

Gratulálunk!

Fotógaléria: Víz Világnap 2015.

Díjátadó
Díjazottak
Rajzkiállítás
Csatornatisztító
A víz útja előadás
Szerelveny bemutató
Ivóvíz kóstoló
Ökobusszal a Zalavízhez