Híreink

Híreink

Négymilliárdos víziközmű rekonstrukció indul Zalaegerszegen és térségében

Több mint négymilliárd forintos támogatással indul ivóvízminőség-javító program Zalaegerszegen és a környező településeken. A Zalavíz Zrt. ellátási területén megvalósuló fejlesztésről 2017. január 23-án tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

A sajtótájékoztatón Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, Balaicz Zoltán Zalaegerszeg város polgármestere, Bali Zoltán a kedvezményezett társulás elnöke és Arnhoffer András a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója vett részt.

A 100 %-os, vissza nem térítendő uniós támogatás jóvoltából jelentősen javul majd az ivóvíz minősége, Zalaegerszegen kívül Bocfölde, Sárhida, Csatár, Zalaszentiván, Zalaszentlőrinc, Alibánfa és Pethőhenye vízvezetékeit, kútjait, tisztítóműveit és tározóit korszerűsítik, várhatóan 2019 nyaráig.

Arnhoffer András kiemelte, hogy a közelmúltban megvalósult, zalaegerszegi Nyugati víztisztítómű rekonstrukciója és a most induló felújítás eredményeként mintegy 90 ezer ember számára lesz tisztább, egészségesebb az ivóvíz, valamint az ellátás biztonsága is nő.

A projekt végrehajtását az érintett Önkormányzatokkal együttműködve a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NEFPI) végzi. A projekt befejezése 2019 nyarán várható.