Híreink

Híreink

Kiválóság az ügyfélkiszolgálásban – Zalavíz a kiválóak között

A Zalavíz Zrt 2018 évben először indult az idén 10 éves „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban” programban, amelyen elektronikus ügyfélkiszolgálás kategóriában a kis-és középvállalatok között a 2. helyezést érte el. Emellett kiváló eredményeket ért el a személyes és a telefonos kiszolgálási kategóriákban is.

A Zalavíz Zrt, az indulók között egyetlen közszolgáltatóként, nagy hangsúlyt fektet ügyfelei kiszolgálásának színvonalára. A közszolgáltatás nem egy népszerű szolgáltatás, főként, ha valamilyen panasza van az ügyfélnek. Emellett a fogyasztók évről évre egyre érzékenyebbek, tudatosabbak, egyre negatívabban ítélik meg a nem megfelelő kiszolgálást. Emiatt törekszik a Zalavíz Zrt fogyasztói, ügyfelei megelégedettségének növelésére, hiszen ez jelentősen javítja a cég megítélését, imázsát.  

A társaság Zalaegerszegen, Zalaszentgróton és Lentiben működtet ügyfélszolgálati irodákat, telefonos call-center szolgáltatást és elektronikus szolgáltatásokat. A digitalizált szolgáltatások egyre elterjedtebbek, ez alól a közszolgáltatási szektor, így a Zalavíz Zrt sem tudja kivonni magát, folyamatosan fejleszti online csatornáit. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy az ügyfelek továbbra is igénylik a személyes kapcsolatot a szolgáltatóval. A Zalavíz Zrt-nek mintegy 150 ezer fogyasztója van, akik 2018-ban több mint 12 ezer alkalommal keresték fel személyesen, több mint 10 ezer alkalommal telefonon keresztük és közel 4 ezerszer elektronikus csatornán a társaság ügyfélszolgálatait.

A Client First Consulting 2009-ben alapította meg a „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Programot és Díjat”, amely a hazai ügyfélkiszolgálási kultúra fejlesztését tűzte ki célul ezzel. A program az elektronikus, a személyes és a telefonos ügyfélkiszolgálás színvonalát objektíven méri ügyfélvéleményekre és ügyfél-kiszolgálási sztenderek gyakorlati megvalósulására alapozva. Megmutatja, hogy az adott társaság ügyfelei mennyire elégedettek a tapasztalt szolgáltatásokkal és irányt mutat az ügyfélkiszolgálási kultúra fejlesztésére, emellett díjazza a legjobb eredményeket elérő vállalatokat.    

Egy-egy vizsgálat során az adott cég több száz saját ügyfelének véleményét kérdezik meg az objektív kép kialakítása érdekében. A próbavásárlók több mint 1.500 üzletet és ügyfélkiszolgálási pontot teszteltek az idei díj megítélése előtt, ezzel párhuzamosan a szervezők összegyűjtötték csaknem 6.500 ügyfél véleményét is az érintett cégek kiszolgálásról, akik több mint kétszázezer kérdésre adtak választ az értékelés során. Ezek elemzése után alakult ki a végső rangsor.

Több kategóriában is vizsgálták a magyarországi cégek teljesítményét: a nagyvállalatok közül a Telenor Magyarország Zrt. és a dm Kft. végzett az első helyeken, a kis- és középvállalkozások között pedig a DHL és a KIA Motors Hungary Kft. bizonyult a legjobbnak. Az összetett díjak mellett kiosztották a legjobb élményt nyújtó szolgáltató, a legjobb családbarát kiszolgálás és a legjobb munkahelyi csapat címét is.

Fotógaléria: Kiválóság az ügyfélszolgálatban

kiválóság az ügyfélkiszolgálásban.jpg
KUD_2019_Elektronikus_2.jpg
Photo 2019. 02. 28. 15 58 37.jpg
Photo 2019. 02. 28. 16 24 24.jpg