Széchenyi 2020

Híreink

Híreink

Gyereknapi üzemlátogatást tartottunk

A gyereknapi rendezvényekhez kapcsolódóan a Zalavíz Zrt. újra megnyitotta kapuit az óvodások és általános iskolások között. A május 27-i egész napos üzemlátogatás során több mint 300 gyerek fordult meg zalaegerszegi Központi Telephelyünkön.

Az üzemlátogatás ideje alatt minden csoport másfél órát töltött a telephelyen. Ez idő alatt két előadást hallgattak meg, ahol szakembereink bevezették őket az ivóvíztermelés és szennyvízelvezetés rejtelmeibe, illetve az akkreditált laboratóriumvizsgálatok világába. A résztvevők betekintést nyerhettek az ivóvízüzem működésébe, jártak a diszpécser szobában, ahol a folyamatirányítási rendszerrel ismerkedtek meg, illetve megtekintették a szűrőgépházat, ahol a friss ivóvíz az év minden napján kellemes klímát biztosít.

Az előadások mellett a gyerekek kipróbálhatták a szennyvíz ágazat csatornamosóját, illetve felülhettek az ivóvíz ágazat árokásójára. Nagy sikere volt a szerelvény kiállításnak és a csőszerelő játéknak is. A körút végén lajtoskocsiból kóstolhatták meg a frissen szűrt ivóvizet.

Az üzemlátogatásra összesen 16 csoport érkezett, nem csak Zalaegerszegről, hanem a környező településekről is.

A Zalavíz Zrt. elsősorban a vízszennyezés ellen vesszük fel a harcot, emellett a víztakarékosságra is fel kívánjuk hívni a lakosság figyelmét. Munkatársaink az év minden napján azért munkálkodnak, hogy a csapból mindig folyjon a tiszta, egészséges ivóvíz, az elhasznált, szennyezett víz pedig megtisztítva jusson vissza a folyókba, tavakba. Hazánk - azon belül Zala megye - kitűnő adottságokkal rendelkezik. Ahhoz, hogy a jövőben is mindenkinek jusson tiszta ivóvíz, hogy megmaradhassanak a folyók és tavak, erőfeszítéseket kell tennünk vizeink megóvásáért, állapotuk javításáért. Becsülnünk és óvnunk kell tehát a vízvagyont.

Fotógaléria: Gyereknapi üzemlátogatás

Csatornatisztító irányítása
Munkagép bemutató
Szűrőgépház