Híreink

Híreink

Elindítottuk Partner Plusz programunkat

Mi, a Zalavíznél mindig is arra törekedünk, hogy a minőségi szolgáltatás mellett értéket teremtsünk. A szakmai tapasztalatot és a technológiát a közösség szolgálatába állítva olyan innovatív megoldásokat hozunk létre, melyekkel szolgáltatásaink magasabb színvonalúvá és biztonságosabbá válnak. Azt az elvet valljuk, hogy társadalmilag felelős közmű szolgáltatóként olyan költséghatékony, előremutató technológiákat kell alkalmaznunk, melyekkel üzemeltetési költségeinket csökkentjük, az így megtakarított költséget pedig a szolgáltatást igénybe vevő Fogyasztókra fordíthatjuk rezsicsökkentés formájában, vagy a további előremutató fejlesztésekhez szükséges önerő biztosítására.

Az elmúlt évtized kiemelkedő fejlesztése a Zalaegerszeg és a környéken levő 42 település szennyvízhálózatának fejlesztése, hiszen a projekt keretein belül előkészítettük a szennyvíz iszapból előállított biogáz sokrétű felhasználási módját. Műszaki szakembereink a "hagyományos" iszapkezelési technológiát továbbfejlesztették, így üzembe helyeztük azt a gáztisztító berendezést és kompresszort, mely lehetővé teszi a járművekbe tankolható biometán előállítását. Napjainkban egy 18 járműből álló saját flottát üzemeltetünk, melyek napi rendszerességgel teljesítenek szolgálatot Zalaegerszegen és a szolgáltatási területünk többi településén. Az innovációt nem kívántuk magunknak "kisajátítani", hanem a közösség javára fordítottuk. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával és a Zala Volánnal közösen az Ökováros program keretében üzembe helyeztük Zalaegerszegen az első biometánnal üzemelő helyijáratot, melyet a pozitív tapasztalatokat követően további három követett.

Az új megoldásokat minden területen keressük. Az ivóvízhálózat karbantartására az idei évben Zalaegerszegen közel 200 ponton építettünk be úgynevezett szivacsbeadási pontokat a vezetékrendszerbe, és egy olyan innovatív szivacslabdás tisztítási módszert valósítottunk meg, mellyel jelentős mennyiségű elfolyó öblítővizet spórolunk meg. Ez valódi rezsicsökkentés a Zalavíz számára is, hiszen a hálózati veszteség csökkentésével a víziközmű rendszer hatékonysági mutatói is javultak, és nem elhanyagolható az sem, hogy értékes ivóvizet "spórolunk meg".
2014-ben folyamatban van Zalaegerszeg és 13 környékbeli település ivóvízminőség-javító KEOP programja, melynek keretében több ezer ember jut egészségesebb ivóvízhez. Jó gazdaként lehetőségeinkhez mérten megújítjuk szolgáltatási területünkön a közművagyont, ezek nagyságrendjénél fogva kijelenthetjük, hogy "unokáink közműrendszerét" építjük ezekben az években.

Ezek azonban csak a nagyobb volumenű példák a Zalavíz életéből, hiszen számtalan olyan megoldást használunk a napi gyakorlatban, melyekkel az üzemeltetési költségeket csökkentjük. Évek óta tervszerűen cseréljük a régi búvárszivattyúkat korszerűbb, az előzőeknél kisebb energiafogyasztású szivattyúkra, melyeknek megtérülési ideje 1 év. 2012-ben napkollektorokat helyeztünk üzembe a zalaegerszegi Központi Telephelyünkön, melyek segítségével meleg vizet állítunk elő.

A 2011 decemberében hatályba lépő víziközmű törvény arra ösztönzi a víziközmű szolgáltatókat, hogy a vízbázis hatékony felhasználása mellett olyan módon működjenek, hogy a Fogyasztóknak is költséget takarítsanak meg. Ennek egyik kézzel fogható következménye a rezsicsökkentés. A Zalavíz partner a rezsicsökkentésben, ezt a kezdetektől büszkén hirdettük. Partnerségünk nem csak abban mutatkozik meg, hogy költségtakarékos megoldásokat alkalmazunk a mindennapokban, hanem abban is, hogy olyan plusz szolgáltatásokat nyújtsunk a Fogyasztóknak, mely a szolgáltatónak és a szolgáltatást igénybevevőnek egyaránt előnyös.

Az elmúlt időszakban jelentősen megváltoztak az ügyfelek szokásai, elvárásai. A szolgáltatásainkat igénybe vevő Fogyasztók igényei diverzifikálódtak. Ügyfeleink eltérő igényeinek kielégítésére egy komplex rendszer kialakításába kezdtünk. Ezzel a szolgáltatáscsomaggal olyan megoldást kínálunk Fogyasztóinknak, melyben mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt. Ezért alkottuk meg a Zalavíz Partner Plusz programot. Hosszú távú célunk, hogy tovább erősítsük a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe vevő partneri kapcsolatát, a Fogyasztók igényeire szabott szolgáltatásokkal pedig olyan további megtakarításokat érjünk el együtt rendszereinkben, melyek mindkét fél számára előnyökkel járnak.
A Zalavíz Partner Plusz első lépcsőjeként egy olyan egyedi folyószámla bemutató- és elektronikus számla kibocsátó rendszert fejlesztettünk, melyben az Ügyfelek menedzselhetik számláikat, és igény esetén elektronikusan ki is egyenlíthetik.

Az e-számla szolgáltatás bevezetése az első eleme a Zalavíz Partner Plusz programnak. A jövőben további, innovatív fejlesztésekkel szeretnénk a partneri kapcsolatot tovább építeni Ügyfeleinkkel. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a víziközmű szolgáltatást közelebb vigyük a lakossághoz, és minőségi, magas színvonalú szolgáltatáscsomagot nyújtsunk Fogyasztóink igényeire szabottan.

Ha nem szeretne lemaradni a programról, kattintson ide!