Széchenyi 2020

Híreink

Híreink

Közlemény - KEOP ivóvízminőség javító program jelenlegi állásáról

A ZALAVÍZ Zrt. szolgáltatási területén (Észak- és Közép -Zala megye) lévő településeinek ivóvízminőség javítása és vízellátás fejlesztése című KEOP-7.1.3.0/09-2010-0017 azonosító számú projekt kapcsán 13 településen folynak kivitelezési munkák ebben az évben is.

Az érintett települések: Bagod, Becsvölgye, Boncodfölde, Csonkahegyhát, Dobronhegy, Hagyárosbörönd, Kávás, Kustánszeg, Milejszeg, Németfalu, Pálfiszeg, Zalaboldogfa, Zalaszentgyörgy.

Ennek kapcsán az üzemeltető Zalavíz Zrt. az alábbi tájékoztatást adja:
A projekt sikeres befejezéséig az érintett vízművek meglévő létesítményei látják el ivóvízzel a lakosságot, tehát a munkák üzemelő hálózatokat is érintenek mindegyik településen.
Ütemezett munkák esetén minden esetben tájékoztatjuk a munkák miatt érintett felhasználókat, 3 nappal a tervezett munkavégzés előtt. Ez alól kivétel, ha hiba elhárítása miatt kell azonnal beavatkoznunk.
A munkákkal járó vezeték lezárások, vízellátási szünetek miatt előfordulhatnak esztétikai vízminőség változások, amik a víz elszíneződését, zavarosságát okozhatják. Az adott munkák befejezése után munkatársaink hálózatöblítést és légtelenítést végeznek az érintett szakaszon, az esetlegesen felmerülő rendellenességek megelőzés vagy megszüntetése érdekében. Ehhez hasonlóan járunk el vízminőségi problémát jelző felhasználói bejelentések esetén is.
Az érintett vízművek terültén a munkák idejére ellenőrzött hypós fertőtlenítést alkalmazunk, a biztonságos vízellátás érdekében. Munkatársaink rendszeresen felügyelik és mérik a fertőtlenítőszer mennyiségét, ami nem haladja meg a Kormányrendeletben előírt értéket, de az ivóvíz ízén és illatán változást tapasztalhatnak.

Ezúton is köszönjük az elmúlt időszakban tanúsított türelmüket, valamint továbbra is számítunk együttműködésükre a projekt várható befejezéséig, melynek határideje 2015 szeptembere.

Kérjük, hogy a szolgáltatás minőségével kapcsolatos észrevételeiket, bejelentéseiket továbbra is jelezzék felénk, a (80) 202-178-as zöld számon, vagy a zalaviz[@zalaviz.hu e-mailen címen. Munkatársaink minden esetben készséggel állnak rendelkezésükre, és megteszik a szükséges intézkedéseket a szolgáltatás biztosítása érdekében.

Köszönjük megértésüket és türelmüket!
Zalavíz Zrt.