Széchenyi 2020

Híreink

Híreink

Fogyatékosság-barát munkahely lett a Zalavíz Zrt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány képviselői által közösen átadott - az idén 26 - elismerés célja, hogy az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találjanak.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a keddi budapesti oklevélátadáson érték-, lehetőség- és közösségteremtőnek nevezte a fogyatékos emberek foglalkoztatását elősegítő programot, köszönetet mondva azoknak a munkaadóknak, akik vállalásaikkal "esélyt és életet adnak".

A pályázóknak azt kell vállalniuk, hogy a következő két évben olyan fejlesztéseket valósítanak meg, amelyek javítják a fogyatékos emberek foglalkoztatását, munkahelyeik megtartását, vagy hozzájárulnak dolgozóik fogyatékos munkatársakkal, ügyfelekkel, vásárlókkal kapcsolatos érzékenyítéséhez.

A Zalavíz Zrt. az elismerést azzal érdemelte ki, hogy elkötelezett a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazása iránt. Az elkötelezettségét az is bizonyítja, hogy több alkalommal is támogatta megváltozott munkaképességűvé vált kollégáinak - elbocsájtás helyett - másik munkakörben történő továbbfoglalkoztatását. A pályázat keretében kidolgozta és felmérte munkavállalói fogyatékos emberekkel kapcsolatos attitűdjét, mely felmérés tapasztalatai alapján dolgozta ki idei oktatási tervét (személyes kompetencia fejlesztés, jelnyelvi képzés). Emellett megkezdte a munkakörök és munkafolyamatok kockázatértékelését, továbbá a honlap akadálymentesítéséhez szükséges informatikai fejlesztéseket is.

Az első alkalommal díjazottak között van a Bakosfa Kft., a FleXoco Termelő Kft., a II. Kerületi Városfejlesztő Zrt., a GE Hungary Kft. Power & Water divízió, a HAVI Logistics Kereskedelmi Anyaggazdálkodási és Szolgáltató Kft., a Söke Hungária Műanyagfeldolgozó és Kereskedelmi Kft., a Parafix Hungária Ipari és Kereskedelmi Kft., a Horvát-Service Betéti Társaság, a Sanmina-SCI Magyarország Kft., a Taravis Baromfi- és Élelmiszeripari Kft., valamint az Észak-zalai Víz és Csatornamű Zrt.

Fogyatékosságbarát munkahely díjat kapott továbbá számos vállalkozás és nagyvállalat, köztük az Auchan, a Spar, a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Posta és az E.ON Hungária Zrt. Utóbbiak nem először kapták meg az elismerést.

Fogyatékosság-barát Munkahely oklevél