Híreink

Híreink

Munkahelyi képzések Társaságunknál

A Zalavíz Zrt ismét sikeresen pályázott, ezúttal a GINOP pályázat rendszeréhez nyújtott be kérelmet képzési támogatásra, nagyvállalati kategóriában. A pályázat megvalósítása tavaly ősszel kezdődött és a napokban fejeződött be, a részletekről Fókás Gábor HR vezetőt kérdeztük.

- Mit tartalmazott a mostani projekt?

- A képzési pályázatunk a GINOP-6.1.5-17-2018-00156 azonosítószámon 2018. őszétől 2019. március 31-ig tart, amiben 7 különböző oktatás szerepel. Összesen 33,1 millió Ft támogatást nyertünk, bár a támogatói okirat még nem érkezett meg az IH-tól. A 7 tanfolyamból tavaly már három képzés lezajlott, kettő OKJ-s vizsgával zárult, az energiaátalakító berendezéskezelői és nyomástartóedény gépész képzés

- Milyen képzések szerepeltek a projektben idén?

- Az oktatások tervezésénél figyelemmel voltunk a munka terhelésre, így igyekeztünk heti egy maximum két oktatási napot szervezni továbbá márciusig lezárni az oktatásokat, hogy amikor a szabadtéri nagyobb munkák már indulnak ne kelljen a munkatársakat kivenni a munkából. Informatikai oktatáson 9 kollégánk vett részt, ők a már meglévő tudásukhoz kapcsolódva kaptak magasabb szintű ismereteket, köztük  Patkó Viktória is aki így vélekedik a tanfolyamról: „A Számítástechnika a mindennapokban képzés véleményem szerint nagyon hasznos volt, köszönöm, hogy részt vehettem benne. A tanfolyamon elsajátított tudást a munkám során maradéktalanul tudom alkalmazni, megkönnyíti azt. Az oktató központ által biztosított eszközök megfelelőek voltak a képzéshez. Összességében minden megfelelő volt, máskor is szívesen veszek részt hasonló képzésben.”

Két tréning szerepelt a képzések között, egy kommunikációs és egy művezetői középvezetői képzés, amelyben a munkatársak együttműködő és kommunikációs képességét fejlesztettük. Bácsics Patrícia (hátralékkezelési ea.) a kommunikációs képzésen vett részt „nagyon jó volt, bele láttunk a másik kolléga munkájába, láttuk hogyan kapcsolódik a mi munkánkhoz. Megismertem több kollégát, illetve jó volt ahogy az előadóval gyakorlatiasan feldolgoztuk a napi feladatok során hozott stresszes helyzeteket, legyen akár panaszos ügyfél az ügyfélszolgálaton, vagy akár egy csőtörési helyszínen.”  

A művezetői- középvezetői tréninget csoportvezető munkatársaknak tartottuk, akik a munkájuk során emberekkel foglalkoznak, együttműködnek és a utasításokat adnak. Célunk volt, hogy a munkatársakat felkészítsük a kommunikációs helyeztetek kezelésére, segítsük Őket munkájukban.

A GINOP- 6.1.5-17 projektben hangsúlyos szerepet kapott az IPAR 4.0-ra való felkészítés. Társaságunknál, ehhez kapcsolódóan LEAN menedzsment képzést valósítottunk meg, ami  a munkahelyi folyamatok javítását, optimalizálását segíti. Az oktatást két csoportban valósítottuk meg, összesen 28 munkatárs vett részt. Csontos Péter az egyik csapat aktív résztvevője volt, véleménye szerint: „Remek élmény volt számomra feleleveníteni az egyetemi tanulmányok kapcsán átélt, szemlélet módot, melyet a LEAN adott. A LEAN nem csak a munkahelyi, hanem az otthoni folyamatokban is tudott újat hozni. Az oktatás keretein belül nagyszerű élmény volt a mobil munkalap bevezetésének a megvizsgálása, folyamatinak és mérföldköveinek elemzése.”

Ez a képzés nagyon interaktív volt, a kollégák az 5 S módszer segítségével megoldásokat kerestek, lehetőségeket kínáltak egy-egy problémára, amit maguk a munkatársak vetettek fel.

 - Mennyi dolgozót iskoláztak be a kurzusokra?

 - Összesen 113 fő bevonását értük el, ebből volt 10 fő ún. külső bevonású, akik a pályázati kiírás szerint nem aktív dolgozók. Sajnos voltak munkatársak, akik valamely ok miatt lemorzsolódtak, de így is a bevont munkatársak 90%-a eredményesen elvégezt a tanfolyamot, amelyet elkezdett.  A képzések lebonyolítása rendben lezajlott, a pályázat elszámolását megkezdtük.

Fotógaléria: kepzesek

IMG_6387.JPG