Széchenyi 2020

Vízhiánnyal járó karbantartási munkák

Vízhiánnyal járó karbantartási munkák

2021.12.06-12.09.

A Zalavíz Zrt. ezúton értesíti Önöket, hogy a „Dióskál vízműről ellátott települések ivóvízminőség javítása és vízellátásának fejlesztése” elnevezésű és KEHOP-2.1.3-15-2017-00074 azonosítószámú projekt részeként a Dióskál ivóvízrendszerhez tartozó vízvezetékhálózaton hálózattisztítást fog végezni 2021. december 06 és 2021. december 09. között, a szolgáltatott ivóvíz minőségének javítása érdekében. Munkálatokkal érintett települések: Dióskál, valamint Egeraracsa.
A munkavégzés ütemezetten történik, a vezetékek tisztítása az adott szakaszokon 4-6 órás vízhiányt okozhat, amelynek pontos időpontjáról az érintett terület Felhasználóit szórólapon értesítjük.
 

A tisztítást kétféle technológiával végezzük.
I. Szivacsos tisztítás: a folyamat tisztítószivacsok csővezetékbe juttatásával történik. A tisztító eszközök, a szivacsok a csővezetékek faláról a lerakódott szennyeződéseket eltávolítják. A tisztítással egyidejűleg a vezetékszakasz fertőtlenítését, valamint öblítését is elvégezzük.
II. Légdugós tisztítás: a munkálatok során a tisztítandó csővezeték szakaszba túlnyomással légdugókat juttatunk, ezzel elérve a vezetékben lévő víz áramlási sebességének megnövekedését. A felgyorsult áramlás a csővezetékek faláról a korábban lerakódott szennyeződéseket eltávolítják. A légdugók belövésével egyidejűleg a vezetékszakasz fertőtlenítését, valamint öblítését is elvégezzük.
A munkálatok zökkenőmentes kivitelezése érdekében kérjük az Önök segítségét is, hogy munkatársaink az előre jelzett időpontokban be tudjanak jutni az ingatlan vízmérőaknájához (társasházak esetében fő vízmérő elhelyezésére szolgáló akna). Erre azért van szükség, mert csak a bekötővezeték lezárásával tudjuk biztosítani, hogy szennyeződés, illetve fertőtlenítőszeres víz ne juthasson be a lakások belső vízrendszerébe. A vezetékszakaszok tisztításának befejeztével kollégáink elvégzik a vízmérők kiiktatásával az ivóvízbekötések öblítését, és az elzáró szerelvények kinyitásával visszaállítják az ivóvízellátást.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy azokon a fogyasztási helyeken, ahol a bekötővezetékek lezárásához a bejutást nem biztosítják, a Zalavíz Zrt. az ingatlanok házi ivóvízrendszerén vagy épületgépészeti, háztartási eszközeiben keletkezett károkért nem vállal felelősséget.
 
2021.12.06. hétfő
Dióskál teljes területe, Egeraracsa teljes területe
Lajt elhelyezése:
Dióskál: Rákóczi út Óvoda, Kossuth u.- Arany J. u. kereszteződés, Rákóczi út- Hegy u. kereszteződés
Egeraracsa: Ady u.- Új u. kereszteződés, Kossuth u.- Petőfi u. kereszteződés, Fő u. Bolt előtt
2021.12.07. kedd
Dióskál: Kossuth út Virág B. utcától végig, Arany J. u., Diós u., Szabadság u.
Lajt elhelyezése:
Dióskál: Kossuth út- Arany J. u. kereszteződés
2021.12.08. szerda
Dióskál: Petőfi u. Vízmű- teleptől Egeraracsa felé, Temető utcája Egeraracsa teljes területe
Lajt elhelyezése:
Dióskál: Petőfi u.- Temető u. kereszteződés
Egeraracsa: Ady u.- Új u. kereszteződés, Kossuth u.- Petőfi u. kereszteződés, Fő u. Bolt előtt
2021.12.09. csütörtök
Dióskál: Deák u., Kossuth u. 10-26. sz. között
Egeraracsa: Új u., Kossuth u., Petőfi u. Újhegyi u., Deák u.
Lajt elhelyezése:
Dióskál: Kossuth út- Virág B. u. kereszteződés
Egeraracsa: Kossuth út- Petőfi u. kereszteződés, Ady u.- Új u. kereszteződés
 
A munkálatok menetéről a www.zalaviz.hu honlapon is olvashatják az aktuális információkat.
Segítségüket és megértésüket előre is köszönjük.