Társadalmi felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalás

Felelősséget vállalunk cselekedeteink és döntéseink közvetett és közvetlen hatásáért felhasználóinkra, partnereinkre, munkatársainkra, a társadalomra és közvetlen környezetünkre. A társadalmi felelősségvállalás kezdeményezései mélyen gyökereznek a ZALAVÍZ ZRT. szervezeti kultúrájában és életében. Vállalatunk valamennyi területén vannak olyan mindennapi feladatok, akciók és kezdeményezések, melyek ebbe a sokrétű témakörbe sorolhatóak.

A teljesség igénye nélkül szeretnénk bemutatni néhány példát.


Társadalmi felelősségvállalás a közösségben

Ellátási területünkön lehetőségeinkhez mérten támogatunk iskolákat, alapítványokat, kulturális és sportrendezvényeket, közösségi szemléletformáló programokat, kezdeményezéseket.

Évente nagyszabású rendezvénnyel ünnepeljük a Víz Világnapját és a Gyereknapot, amellyel a tudatos vízfelhasználásra, a vízzel való takarékos bánásmódra kívánjuk felhívni a figyelmet. Az egészséges életmód és az egészségre nevelés érdekében támogatjuk a helyi sportegyesületeket, élsportolókat és tömegsport rendezvényeket.

A „Szennyvízből üzemanyag” projekt eredményeként a zalaegerszegi szennyvíztisztító telepre érkező szennyvíziszap-kezelés során előállított, megtisztított biometánnal saját járműflottát üzemeltetünk, és a zalaegerszegi közösségi közlekedésben helyijáratú autóbuszokat tankolunk.
Telephelyeinken használunk megújuló energiaforrásokat, ezek számát lehetőségeinkhez mérten fokozatosan bővítjük.

Néhány példa a teljesség igénye nélkül:

  • Hevesi Sándor Színház
  • Mányoki Attila, hosszútávúszó
  • Zalaszám Atlétikai Club
  • Kvártélyház Szabadtéri Színház


Társadalmi felelősségvállalás a munkahelyen

Családbarát munkahely (2018)

A Családbarát munkahely pályázatot nyolcadik alkalommal hirdette meg az Emmi. A kiírás célja olyan programok támogatása, melyek elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A pályázat egyszerre díjazza és ismeri el a munkahelyek már létező és tervezett családbarát intézkedéseit és fejlesztéseit.

Az Óbudai Egyetemen hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Novák Katalin asszony adta át a Családbarát munkahely pályázat díjait.

A díjátadó ünnepségén, elhangzott, hogy a családbarát szellem a munkaerőpiacon már versenyképességi tényező keresettek azok a cégek, ahol tekintettel vannak a dolgozók családi életére. Novák Katalin hozzátette, ez azonban nem jelenti azt, hogy a családbarát munkahelyeken kevesebbet kellene dolgozni, rövidebbek a munkanapok, hosszabbak a hétvégék, ezeken a helyeken is nagyon jól kell teljesíteni, ám a dolgozók hatékonyabbak tudnak lenni, ha támogatást kapnak családi életükhöz.

„Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása”  címen kiírt pályázati kategóriában az Értékelő Bizottság javaslata alapján a beérkezett 141 pályázat közül negyvennyolc pályázat támogatásban részesült, köztük Társaságunk a Zalavíz Zrt. is. „Családbarát intézkedések a Zalavíz Zrt-nél” pályázatával.

Pályázatunkat 2019. június 30-ig kell megvalósítani, kiemeltük, hogy társaságunknál már most is széleskörűen nyújtunk családbarát szolgáltatásokat, de összhangot kell teremteni a munkatársak igényei és a társasági lehetőségeink között.

"Az Év Felelős Foglalkoztatója" (2017)

Ünnepélyes díjátadón hirdette ki „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyerteseit az OFA Nonprofit Kft. Budapesten, a Várkert Bazárban.

A pályázat célja a vállaltok társadalmi felelősségvállalásának növelése, gazdaságfejlesztés, esélyegyenlősség kialakítása, környezetvédelem és a fiatalok foglakoztatásának elősegítése. Az idén  76 pályázat érkezett be a felhívásra, amely azt jelzi, hogy Magyarországon egyre több cég és intézmény felismeri, hogy a munkavállaló központi érték, és ezért a napi gyakorlatban tesznek.

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” díjazottak:
az 1-től 50 főt foglalkoztató vállalkozások kategóriájában a Webstar Csoport Kft., 
az 51 és 500 fő közötti kategóriában az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt., 
az 500 fő feletti foglalkoztatók kategóriájában a BorsodChem Zrt.,
a közszféra szervezetei közül a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.