Széchenyi 2020

Közlemények

Közlemények

Rovat: Közlemények


Csatornahasználati illemtan

A közhiedelmekkel ellentétben a szennyvízcsatornába nem engedhető bele minden, ami a WC-n, a víznyelőn és az aknafedlapon keresztül belefér. Még akkor sem, ha azt feltételezzük, hogy a szennyvíztisztító majd úgyis ártalmatlanít minden leeresztett anyagot.

bővebben...

Átlagos (országos) felhasználási adatok

A víziközmű-szolgáltatással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2015. évi CXIX. törvény által bevezetett számlaképi változásokkal kapcsolatosan a víziközmű szolgáltató köteles közzétenni az országos átlagos felhasználási adatokat.

bővebben...

Tájékoztató védendő felhasználók nyilvántartásba vételéről

A Zalavíz Zrt. közszolgáltatóként a szociálisan rászoruló és a fogyatékkal élő felhasználói részére a következőket szem előtt tartva biztosítja a védendő felhasználók nyilvántartásába vételét. Társaságunk teljes körű támogatást szeretne nyújtani a törvényi előírások és lehetőségek pontos értelmezésében, hogy a jogosultak értesüljenek az őket érintő kedvezményekről, és igénybe vehessék ezeket.

bővebben...

Csatornahasználati illemtan

Az ember hajlamos azt hinni, hogy ami eltűnt a lefolyón, amit levitt a víz, attól egyszer s mindenkorra megszabadult, bármi is volt az. Azt képzeljük, a szennyvíz tisztító majd úgyis áramtalanítani fog minden leeresztett mérget. Ez sajnos nem igaz. A tisztítási technológia bizonyos határokon belül képes működni, ráadásul sérülékeny is. Ezért is fontos a csatornahasználati illemtan.

bővebben...